SPA 2023

The Skincare Professionals Awards (SPA) är ett tillfälle för företag som ställer ut på Hud & Kosmetik samt Servicemedlemmar i SHR och som vänder sig till professionella yrkesutövare, att tävla med sina produkter om att nomineras och ha chansen att vinna de auktoriserade hudterapeuternas finaste utmärkelse.
 

Syftet med tävlingen är att lyfta fram de professionella hudterapeuternas främsta arbetsredskap – de professionella produkterna.

 

Tävlingen är öppen för svenska företag som ställer ut på Hud & Kosmetik och/eller är Servicemedlemmar i SHR och har produkter avsedda för hudterapeuter att arbeta med i behandlingar, dvs kabinprodukter.

 

De tre nominerade produkterna i varje kategori presenteras efter 15 juni här och på våra sociala medier.

Vinnarna presenteras torsdagen den 7 september på årets  After Work (f.d. Branschminglet) på Hud och Kosmetik.

 

KATEGORIER

1. Årets professionella produkt: innebär produkt som endast finns som behandlingsprodukt.
2. Årets mjukgörare: innebär produkt avsedd för att återfukta ansiktet. Till exempel, dagkräm, nattkräm eller 24h kräm.
3. Årets specialvård: innebär produkt för specialbehandling i ansiktet och/eller dekolletaget så som serum, peeling och mask.
4. Årets ögonprodukt: innebär produkt avsedd för ögonområdet. Till exempel kräm, serum eller mask.
5. Årets makeupprodukt: innebär produkt avsedd för att ge färg och/eller önskad finish för ansikte eller i vissa fall kropp (ej kroppsmålning). Till exempel: primer, foundation, ögonskugga, läppstift.
6. Årets nagelprodukt: innebär produkt avsedd för vård och skötsel av naglar och/eller området runt nageln, till exempel: peeling, olja, kräm eller nagellack.

 

BEDÖMNINGSKRITERIER                                       

Produkterna kommer bedömas enligt följande kriterier: känsla, förpackning, effekt, innehåll samt information & marknadsföring. Total poäng sätts från 1–5 per kriterier och produkt efter hur bra den uppfyllt följande kriterier.

Känsla: innebär att man tittar på konsistens, doft, applikation och känslan på huden. Max 5 poäng

Förpackning: innebär att man tittar på produkten och produktens emballage (om det kan tillämpas) design, funktion samt användarvänlighet. Max 5 poäng

Effekt: innebär att man tittar på om produkten håller vad den lovar, samt ger förväntade effekt och resultat. Max 5 poäng

Innehåll: innebär att man tittar på produkternas ingredienser överlag, aktiva ingredienser. Innovation och sammansättning tas också med i bedömningen. Max 5 poäng

Information & marknadsföring: Innebär att man tittar på hur lättförståelig användarbeskrivningen på förpackningen är och hur bra marknadsföringen av produkten är. Här bedöms också företagets motivering för enskild produkt. Max 5 poäng

Totalt max poäng per produkt: 25 poäng

 

JURY

I Juryn sitter yrkesverksamma auktoriserade hudterapeuter med gedigen yrkeserfarenhet!  

 

 

Marita Svensson
Jag heter Marita Svensson och har jobbat som Auktoriserad hudterapeut sedan 2001. Jag gjorde min utbildning på hudpleieakademiet i Oslo och arbetade därefter på en salong i Oslo och fick lära mig ovärderlig kunskap inom många delar av vårt yrke.
Jag har gesällbrev, mästarbrev och certifikat för specialiserad hudterapeut, samt att jag kompletterat med Näringsterapeut utbildning för att kunna även jobba från insidan och ut. 
Efter ett år i Oslo startade jag min salong i Strömstad staden där jag växte upp. Det fanns då inga salonger och få visste egentligen vad vi gjorde.  
Salongen är idag väl inarbetad och vi erbjuder både hudvård, frisör, naglar och funktionsmedicin.  
Jag brukar säga att jag inte har ett jobb utan en hobby, jag älskar med mitt yrke att få ge kunder effektiva behandlingar, se alla fina resultat och få dem att känna sig mer bekväma med sig själva.  
För mig har alltid effekt, kvalitet, kunskap och service varit av stor vikt att följa utvecklingen är ett måste för en duktig terapeut så jag är glad över att fått förtroendet att sitta i juryn. Ser fram emot detta uppdrag! 

 

 

 

Ann-Charlotte Andersson Rosén

Jag driver salong i Kalmar sedan jag tog examen ifrån den statliga hudvårdsutbildningen i Stockholm 1989. Min stora önskan om att hjälpa kvinnor med oönskad hårväxt, med diatermi, var det som ledde in mig i detta fantastiska yrke med den stora mångfalden av behandlingar och produkter. Jag har Gesäll- och Mästarbrev, Spec. hudterapeut och certifikat i epilering samt laser/IPL. Jag har också varit aktiv i SHR under många år bland annat i utbildningsutskottet, styrelsen, etiska rådet och det europeiska standardiseringsarbetet.  

Hudvårdens utveckling har varit så spännande under åren och verkligen givit oss helt nya verktyg att arbeta med, både inom professionella behandlingar och produkter men också i produktutbudet för våra kunder. Att få möjlighet att hjälpa människor till en bra hudhälsa, bättre livskvalité och självkänsla gör varje arbetsdag till en stor glädje. 

Det är en stor ära att få sitta med som jurymedlem i denna fina tävling.

 

 

Elisabet Andersson
När jag efter min Cidesco examen på BTS 1986 blev kallad kära kollega och inte elev av rektor Maj-Britt Wirö var stoltheten total. Nu skulle alla Malmöbor få veta hur en professionell ansiktsbehandling går till och ingen kvinna skulle behöva gå med generande hårväxt. 1987 startade jag Elisabetkliniken AB och har sedan dess älskat varje dag som hudterapeut. Jag har i olika perioder varit aktiv i SHR och har alltid varit noga med fortbildning. 1993 Diatermicertifikat, 1995 Hudhygienistcertifikat, 1995 Mästarbrev, 2000 Elisabetkliniken blev Beauty Center accredited by Cidesco. Är 2006 fick jag möjlighet att köpa Malmös äldsta parfymeri och flyttade verksamheten till nuvarande adress på Regementsgatan 7 där jag arbetar tillsammans med en anställd.

 

 

 

 

 

Steffanie Wiberg

Jag heter Steffanie Wiberg, är 41 år och bor i Stenungsund.  

Jag är auktoriserad hudterapeut, med specialkompetens gesällbrev sedan 2009 och mästarbrev 2023. Jag utbildade mig i Stockholm på IBS - International Beauty School of Sweden. Direkt efter examen startade jag Salong Perfection som jag drivit i olika konstellationer sedan dess.  

Salong Perfection är framröstad som Sveriges BÄSTA SALONG 2021 av folket. Vinnare i Sthlm Beauty Week Award Folkets Röst - BÄSTA SALONG 2021 -  

Jag är nyfiken utav mig. Älskar nya utmaningar och att lära mig nya saker, samtidigt som jag älskar att aldrig bli fullärd. Älskar att inspireras och inspirera och dela med mig av min stora passion och det jag brinner för - huden och hudvård. Vill gärna vara i framkant och hålla jämna steg med branschens framfart. 
 
Jag är så spänd på detta ärofyllda uppdrag, - att vara en av jurymedlemmarna i The Skincare Professionals Awards SPA 2023. 

 

 

Malin Pahlbäck
Halkade in i branschen av en slump när jag surfade runt och kollade utbildningar. Såg då att Gildaskolan hade öppet hus och har känt varje dag att det blev helt rätt! Jag tog min examen hösten 2005 och har arbetat med hudvård sedan dess. Jag startade med en anställning på en salong i Eskilstuna där jag lärde mig massor. Drev sen eget i några år men är nu anställd på Kronans Apotek där jag driver salong. Jag brinner verkligen för yrket och alla fantastiska kundmöten. Branschen förändras konstant och det är spännande att hålla sig uppdaterad både vad gäller behandlingar och ingrediensteknologi. 

 

 

 

 

 

 

Linnea Johansson
Intresset för hudvård har jag haft så länge jag kan minnas. Under min tid som flygbolagsrepresentant på Landvetter Airport kilade jag iväg upp till taxfreebutiken och botaniserade bland hudvården så fort jag fick möjlighet.

Till slut tog jag steget och utbildande mig till Hudterapeut på Elisabethskolan i Göteborg 2010. Direkt efter avslutad utbildning fick jag anställning på Art Garden Spa där jag fick i uppdrag att utveckla och sköta den dagliga driften av behandlingsavdelningen. 

Tanken på en egen salong började kännas lockande och -2012 hittade jag en lokal och startade upp Vackrare Hudhälsa av Linnea. Hud och hudvård är verkligen en passion och jag tänker noga på vad jag tar in på salongen. Jag brinner för att skapa god hudhälsa för mina kunder där målet är att bygga upp en bra hudkondition från grunden som genererar i en hållbar rutin för kunden såväl hemma som i behandling.
En väl omhändertagen hud är det vackraste som finns.

 

 

 

Elin Forsberg
Elin Forsberg heter jag och driver samt äger salongen 4U ansikte & kropp som ligger beläget på ett berg i Dalarnas vackra skogar. Jag är auktoriserad hudterapeut samt kvalitetssäkrad SPA- och massageterapeut. Den 2 november 2022 fick jag ta emot mina Mästarbrev i både hudterapeut- samt massöryrket, vilket jag är otroligt stolt över! 

2004 utbildade jag mig till hudterapeut på Hudvårdshögskolan IBS och som färdigutbildad blev jag ansvarig för SPA avdelningen på ett kryssningsfartyg där jag arbetade i 10 år. SPA ligger mig varmt om hjärtat och jag känner mig ödmjuk samt hedrad som får äran att sitta med i SPA juryn 2023. 

 

 

 

TÄVLINGSREGLER

• Samtliga produkter ska vara lanserade under åren 2021 eller 2022.

• Företaget måste vara ett svenskregistrerat företag och utställare på Hud & Kosmetik 2023 alternativt Servicemedlem i SHR.

• Företaget måste inneha ett kabinsortiment dvs professionella produkter för en hudterapeut att arbeta med. De nominerade produkterna behöver inte vara kabinprodukt med undantag för kategori 1 som ska vara en behandlingsprodukt.

• Företaget måste följa allmänna och särskilda villkor för Hud & Kosmetik. (gäller utställare Hud & Kosmetik).

• Företaget måste stå bakom SHR:s syfte, mål och etiska värderingar.

• Produkterna ska uppfylla Kosmetikaförordningens bestämmelser. (EG nr 1223/2009 om kosmetiska produkter)

• Leverantör har inte rätt att vara jurymedlem. (Undantaget endast apparaturleverantör).

• Max 3 produkter per kategori får anmälas per varumärke.

• Produkt som tidigare har vunnit får inte tävla igen. Har produkten endast nominerats får den tävla igen.

• Anmälan görs på särskilt formulär som e-postas till shr@shr.nu. Anmälan ska inkomma mellan 2/1 och 2/3 2023.

• För varje anmäld produkt ska det skickas 8 exemplar i ”full size”. En av dessa användas för utlottning på SHRs sociala medier. Produkterna ska skickas till jurymedlemmarna efter godkänd anmälan. Information om namn och adress till jurymedlemmar kommer efter anmälan.

• Produkterna ska vara juryn tillhanda senast 3 mars.

• Juryns testperiod är 3 mars till 15 juni.

• Företaget ska bifoga anmälan med kort motivering på cirka 100 ord för varje produkt. Informationen ska vara sanningsenlig.

• Företaget ska skicka med en högupplöst bild på varje produkt utan bakgrund eller kartong. Dvs. Frilagd eller med helt vit bakgrund. Formatet ska vara jpg eller png.

• Produkter som inte uppfyller kriterierna kommer att avvisas. Anmälda och inskickade produkter skickas inte tillbaka om de inte uppfyller kriterier eller inte följer aktuell lagstiftning.

• Det är inte tillåtet att på något sätt påverka bedömning genom att påverka enskilda jurymedlemmar.

• Alla anmälda bidrag kommer att lyftas fram och marknadsföras på bl.a SHR:s sociala medier.

• Alla nominerade får möjlighet att använda vår nomineringslogga i marknadsföringssyfte. Vinnarna får använda vår vinnarlogga i marknadsföringssyfte.

• Vinnarna presenteras i prisutdelningen som äger rum torsdagen den 7 september på årets  After Work (f.d. Branschminglet) på Hud och Kosmetik.

• Medverkan faktureras efter anmälan.

• SHR förbehåller sig rätten att plocka bort produkter som inte följer tävlingsreglerna ur tävling.

  

ANMÄLAN
Anmälan görs på särskilt formulär för ändamålet. Kontakta oss på shr@shr.nu för att få formuläret. Anmälan sker mellan 2/1 och 2/3 2023.

Tävlingen arrangeras av SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, som är en ideell förening för Auktoriserade Hudterapeuter i Sverige.