SPA 2020 - VINNARE, nominerade och tävlande

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VINNARE The Skincare Professionals Awards 2020!

Efter en hård testomgång har vinnarna av SPA 2020 korats:

Kategori 1 Årets professionella produkt:
Nimue - Smart Resurfacer 

Den ultimata potentialen att skapa hudföryngring utan några bieffekter eller återhämtningsprocesser, vilket de flesta andra medium djupa kemiska peelingar har.  Denna banbrytande peeling är anhydrous (innehåller inget vatten) utvecklad för att skapa minimalt stickande känsla och obehag under behandlingen. Om det inte ingår vatten i en peelings formula är det mindre av en kemisk reaktion som skapar fria protoner, vilket leder till mindre skada, mindre obehag och kortare återhämtningsprocess. Peelingen är baserad på syrans styrka (pKa) för en lättare penetrering. Behandlingen ger: en jämnare hudstruktur och hudton, minskad porstorlek, ökad lyster, ökad cellförnyelse, minskar fina linjer och rynkor, minskar hyperpigmentering, akne utbrott och tilltäppta porer.  
 

Juryns motivering: “En professionell behandling som effektivt skapar hudföryngring utan obehag, bieffekter eller återhämtningsprocesser. Man blir omedelbart frisk och fräsch i huden!”

-

Kategori 2 Årets mjukgörare:

M Picaut Swedish Skincare - Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream 

En rik, delikat upplevelse för hud och sinne. Perfekt för den normala till torra, men även den känsliga huden, som lugnar sig med ny lyster. Prebiotika stärker upp de beskyddande mikroberna samtidigt som postbiotika tillsammans med lågmolekylär hyaluronsyra ökar fastheten och fördröjer åldersprocesser. Rosenkvarts är hjärtats ädelsten som ger lugn. Squalane & Squalene  boostar, reparerar och stärker hudbarriären, håller huden smidig och motverkar pigmentfläckar. Även kakaosmöret som är ekologiskt av högsta kvalite, tillför en stor dos antioxidanter och omega 9. Hudens mikrocirkulation ökas, samtidigt som rodnad minskas.  En effektiv biotech och ekolyx i en enda produkt. Tillverkad i Sverige. 

Juryns motivering: “Med en enkel och modern framtonad look attraherar denna crème den pålästa och miljömedvetna kunden som älskar närproducerat, men också vill ha fina resultat av sina hudvårdsprodukter.”

-

Kategori 3 Årets specialvård:

Nannic - UV-shield 

”Solglasögon för huden”  
En unik transparent fuktmist som blockerar 95% av all UVB, UVA, IR-strålning och HEV-ljus (blått ljus) som smidigt kan appliceras flera gånger dagligen i ansiktet, på dekolletaget och i hårbotten.  Eftersom den är helt oljefri går den även utmärkt att applicera över makeup. Patenterad teknologi med inkapslat UV-filter i mikromolekyler som lägger sig som en sköld (solglasögon) på hudytan och skyddar utan att tränga ner i huden. Ett säkert UV-skydd även för kroppens metabolism som skyddar mot fria radikaler. Berikad med rödalger som motverkar irritation och återställer hudens balans. Återfuktar huden och stärker upp hudens barriär. Fri från olja, nano-partiklar av titandioxid och zinkoxid samt silikoner. Motverkar pigmentering, förebygger ålderstecken och skyddar DNA.  

Juryns motivering: “Bra förpackning, lätt att applicera även på make-up, perfekt att ha med sig.”

-

Kategori 4 Årets kroppsvård:
M Picaut Swedish Skincare - Creme de la Creme Bodylotion 

Den nya generationens Less is More - en närproducerad ekolyx överraskning, som täcker många områden. Den heter inte Creme de la Creme utan en anledning. Är lika bra på att släcka törsten hos en stram, torr hud, som att trolla bort rodnad, och är bästa After Sun produkten. Uppskattas av väldigt många som en fantastisk handkräm. Rik på vit A, C och E vitamin från aprikoskärnolja och har kapillärstärkande tack vare superbäret havtorn. Med citruslikande, underbar doft av antibacteriell citronmyrten, - vilket inte heller är så dumt i dessa tider. Både funktion och njutning i ett! 

Juryns motivering: “Är som choklad - man får aldrig nog! Doften gör att man aldrig vill ha någon annan kroppscrème. Att man dessutom blir fantastiskt mjuk är bara en bonus.”

-

Kategori 5 Årets innovation:

Medik8 - r-Retinoate Intense 

r-Retinoate Intense är den mest avancerade produkt som Medik8 någonsin släppt! Det är en nattcreme för mogen hud som har den senaste och bästa A-vitamin-teknologin! 

Egenskaper: r-Retinoate Intense är helt unik då r-Retinoate för första gången kombineras med retinal för en helt ultimat A-vitaminboost för huden. ”Smart hydration reservoir technology” ger återfuktning på djupet i flera nivåer som anpassar sig efter din huds behov under natten. En kombination av Medik8s anti-ageing-teknologi; smart ceramidkomplex för näring och skydd, kopparpeptider för ultimativ peptidkollagenstimulering och E-vitamin med reparerande effekt under natten. 11x snabbare än retinol 8x kraftfullare än retinol. Regenererar och föryngrar huden under natten. Ökad fasthet, fina linjer och rynkor är synbart reducerade. Stimulerar hudens försvarsmekanism, vilket reparerar och skyddar huden Jämn och lysterfylld hudton. Djup återfuktning. Upplev den rena effekten endast efter 4 veckor.  

(Denna produkt ska fasas in gradvis eftersom den innehåller retinaldehyd. Använd två gånger i veckan de första 2 veckorna, varannan natt för de närmaste 2 veckorna, sedan varje natt.) 

Juryns motivering: “Denna produkt har absolut tävlingens vackraste och mest påkostade design, och det gäller verkligen utifrån och in. Alltifrån förpackning till innehållet håller en mycket hög klass!”

-

Kategori 6 Årets makeupprodukt:

PÜR - No Filter Glow Blurring Photography Primer 

Återfukta, boosta hudtonen, få bästa basen och ljusa upp huden i ett enda steg! Denna allt-i-ett-primer är formulerad med mikro-prismapärlor som balanserar utseendet av huden och din bas. Innehåller hampafröolja som hjälper till att hålla huden återfuktad för en klarare, hälsosammare och fastare hud. Även A-vitaminrikt Energy Complex, essentiella fettsyror och olja från kokosnöt, oliv och sheasmör. 

Resultatet? En direkt synlig lyster men utan att se glansig eller blank ut. Välj mellan de olika nyanserna; orginal (genomskinlig), rose eller bronze. 

 

Juryns motivering: “Ett måste inte bara i makeupartistens väska, utan även i din och min necessär, då den är lätt att packa ner överallt och man lätt blir beroende av att ha den med!”

-

Kategori 7 Årets nagelprodukt:

SCRATCH NAILS - NAIL FOOD

Scratch Nail Food – Naglarnas bästa vän har just fyllt 30 år! 

En hit när den kom och en riktig hit än idag. 100% kallpressad jungfruolja med sin välkända signaturdoft  som har räddat torra sköra naglar i generationer.  

En djupgående oljebehandling som förbättrar nagelns spänst, kvalitet och hållbarhet.  

The ”must have” för alla nageltyper i alla åldrar för att bevara och förbättra nagelns hälsa och skönhet. 

Då de små fettmolekylerna lätt tas upp av nageln och jobbar på djupet, kan Nail Food med fördel användas i kombination med konstnaglar, kurlack och nagellack 

 

Juryns motivering: “Olja som både mjukgör och läker utan kladd. En klassiker som är helt ohotad!”

 

-

 

19 företag med 88 produkter i 7 kategorier har tävlat. De 3 produkterna i varje kategori med högst poäng presenteras: 

 

DE NOMINERADE ÄR

 

Kategori 1 Årets professionella produkt:
Innebär produkt som finns som behandlingsprodukt

 

Chrono-color youth mask från Thalion

Omega Mask från Esse Probiotic Skincare

Smart Resurfacer från Nimue

 

Stort grattis till nomineringen!


 

 

Kategori 2 Årets mjukgörare:

Innebär produkt avsedd för att återfukta ansiktet. Till exempel, dagkräm, nattkräm eller 24h kräm

 

Omega Rich Moisturiser från Esse Probiotic Skincare

Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream från M Picaut Swedish Skincare

Amethyst Obsession Probiotic Balancing Cream från M Picaut Swedish Skincare

 

Stort grattis till nomineringen!

 

Kategori 3 Årets specialvård:
Innebär produkt för specialbehandling i ansiktet och/eller dekolletaget så som serum, peeling och mask

 

Hyaloronic Ultra Filler Serum från Nimue

UV-shield från Nannic

Coup D´Excellence DNA Elixir från Nannic

 

Stort grattis till nomineringen!

 

Kategori 4 Årets kroppsvård:
Innebär produkt som används på kroppen men också produkter för till exempel hand eller fot

 

Rich Body Moisturiser från Esse Probiotic Skincare

Creme de la Creme Bodylotion från M Picaut Swedish Skincare

NO DRY HAND MOISTURIZER från SCRATCH NAILS

 

Stort grattis till nomineringen!

 

Kategori 5 Årets innovation 
Innebär att produkten ska ha lanserats under 2019 och ska ha en nyskapande egenskap, innehåll eller helhetskoncept. Produkter i den här kategorin kan också anmälas till övriga kategorier om så önskas

 

Repair and Prevent Premium Serum från DrK Dermal Health Care

r-Retinoate Intense från Medik8

Peptide4 Overnight Radiance Peel från ELEMIS

 

Stort grattis till nomineringen!

Kategori 6 Årets makeupprodukt 
Innebär produkt avsedd för att ge färg och/eller önskad finish för ansikte eller i vissa fall kropp (ej kroppsmålning) Till exempel: primer, foundation, ögonskugga, läppstift

Wonder Skin Primer från ARTDECO
Signature Brow Styler från Mii Cosmetics
No Filter Glow Blurring Photography Primer från PÜR

Stort grattis till nomineringen!

 

Kategori 7 Årets nagelprodukt:
Innebär produkt avsedd för vård och skötsel av naglar och/eller området runt nageln, till exempel: peeling, olja, kräm eller nagellack

 

IDUN Minerals Nail Oil från IDUN Minerals

NAIL FOOD från SCRATCH NAILS

Specialist Hand Oil från Comfort Zone

 

Stort grattis till nomineringen!


 

I The Skincare Professionals Awards 2020 har 19 företag med 88 produkter i 7 kategorier varit med och tävlat! 

-C.E.B Care Education & Business AB tävlar med 4 produkter av märket Hada

-Beauty House i Laholm AB tävlar med 4 produkter av märket Thalion

-Dermarome tävlar med 6 produkter av märket ELEMIS, 2 produkter av märket PRIORI och 2 produkter av märket Skinbetter Sciense

-DMK Sverige AB tävlar med 1 produkt av märket DMK/ Danné Montauge-King Co

-ELXR COSMECEUTICALS AB tävlar med 5 produkter av märket ELIXIR COSMECEUTICALS

-Grevinnans rum i Gränna AB tävlar med 2 produkter märket Grevinnans Rum

-HBS Nordic AB/Exuviance Professional tävlar med 5 produkter av märket Exuviance Professional

-IDUN Minerals AB tävlar med 2 produkter av märket IDUN Minerals

-JANSSEN COSMETICS SVERIGE tävlar med 7 produkter av märket JANSSEN COSMETICS

-Kraft Group tävla med 2 produkter av märket Bioline, 2 produkter av märket Comfort Zone, 1 produkt av märket Medik8 och 1 produkt av märket PÜR

-Letsfaceit Nordic AB tävlar med 3 produkter av märket Ecooking

-M Picaut Swedish Skincare tävlar med 5 produkter av märket M Picaut Swedish Skincare

Mette Cosmetique AB tävlar med 1 produkt av märket ARTDECO, 6 produkter av märket DrK Dermal Health Care, 2 produker av märket Kalahari, 1 produkt av märket Mii Cosmetics, 3 produkter av märket Nimue, 3 produkter av märket pHformula

-Nannic tävlar med 2 produkter av märket Nannic och 1 produkt av märket Nannic HSR

-Noscomed Medical Supply A/S tävlar med 3 produkter av märket iS CLINICAL

-Out of Eden AB (Esse Probiotic Skincare) tävlar med 5 produkter av märket Esse Probiotic Skincare

-Powerlite AB tävlar med 2 produkter av märket MASQ+

-RS Biokosmetik AB tävlar med 2 produkter av märket Rosenserien

-Scratch of Sweden, SICS AB tävlar med 3 produkter av märket SCRATCH NAILS

 

- En av SHR:s viktiga frågor är att lyfta Hudterapeutens yrkesroll och status. Samtidigt har vi många andra projekt som vi ständigt arbetar med att förbättra. Ett sådant är vår egen mässa Hud & Kosmetik. Med the Skincare Professionals Awards så lyckas vi kombinera uppmärksamhet för både hudterapeuteran och Hud & Kosmetik. Vi lyfter Hudterapeuterna som de som har den viktiga kunskapen om produkter och lyfter utställarnas produkter som viktiga arbetsredskap och ger dessa ökad attraktionskraft på mässan. Vi får också med prisutdelningen en rolig happening på mässan! Annica Joensuu, ordförande i SHR och initiativtagare till SPA. (2019)

 


Prisutdelningen 2019: Konferencier Heléne Westberg (tv) och Annica Joensuu (th) Foto: Mate Kalvi