Föreläsare - M6

                                                                                                                            
Torsdag 7 september

 • 11:00 - 12:00 Linn Weilar
  Starta eget; hur vågar jag sticka ut? - Starta eget bolag är roligt, pirrigt och jätteläskigt. Hur ger jag mig själv modet att våga starta, driva och sticka ut som entreprenör? Linn Weilar är expert inom koreansk skönhetsvård och berättar om sin resa som företagare och ger handfasta tips på hur hon agerat längs vägen!
   
 • 12:45 - 13:45 Dr Humzah, Alleoz
  Skinimalism: Konsten att välja rätt ingredienser för en allsidig och effektiv hudvård. - Välkommen till en spännande föreläsning om den senaste hudvårdstrenden - Skinimalism. Under denna föreläsning kommer välrenommerade Dalvi Humzah från England, specialist inom plastisk rekonstruktiv och estetiks kirurgi, utforska den nya trenden, Skinimalism. Vad gör detta koncept så populärt och hur tänker man för att skapa en minimalistisk och effektiv hudvårdsserie som passar ett brett spektrum av hudtyper med olika behov. Dr Humzah djupdyker in i Retinoidernas värld och pratar om myter och missförstånd kring denna kraftfulla ingrediens, dess effekt och breda användningsområde.

   
 • 14:00 - 15:00 Dr.Tore Nilsen Hudläkare, Dr. Brenda Silva Hudläkare, auktoriserad hudterapeut Maria Bergendahl samt representant från SHR
  Paneldebatt -  Ska vi reglera IPL/laserbehandlingar - Det talas mycket om att lasern inte är reglerad och att vem som helst kan köpa in en laser och utföra behandlingar. Detta är mycket oroväckande med tanke på vad laserns våglängder kan göra i vår hud och vilka skador som den kan åstadkomma. Välkomna att lyssna på vår paneldebatt där vi tar upp många olika aspekter inom användandet av IPL och laser. 

   
 • 15:15 - 16:15 Trevor Steyn, Esse Skincare
  Mikrobiom - I denna föreläsning tittar vi närmare på den avgörande rollen som mikrobiomet har för att uppnå optimal hudhälsa och ge terapeuten insikt om hur kunskapen kan användas. Tillsammans med innovativa bioterapeutiska lösningar som framhäver den professionella hudterapeutens roll och med ett integrerat synsätt på mikrobiomet kan behandlingssätt uppgraderas och effektiva hudvårdslösningar lyftas fram. 

 

Fredag 8 september

 • 11:00 - 12:00 Christopher Genberg, Floranie International AB
  Cannabis Sativa – Nyckeln till en optimal hudhälsa - Tänk om det finns ett system i huden som har en direkt eller indirekt påverkan på samtliga    funktioner i huden. Ett system som länge varit dolt från konsumenter och hudterapeuter då det validerar användandet av icke-patenterbar växtbaserad hudvård. Någonting som är den största mardrömmen för hela den befintliga hudvårdsbranschen. Denna föreläsning kommer att handla om detta makalösa system och hur vi kan ta hand om det för att uppnå en både kort och långsiktigt optimal hudhälsa. Du kommer att få en  aha upplevelse som förhoppningsvis kommer att förändra sättet som du ser på hud, hudvård och hudhälsa.
 • 12:30 - 13:30 Aysha Jones, FÄRG MAKEUP & ACADEMY
  Mångfald som verktyg för ökad ROI (Return On Investment) - Hur kan du som skönhetsaktör nå ut till den digitala erans medvetna konsumenter? Hur ser du till att maximera både vinst och kundbas genom att nå ut till en bredare målgrupp än den du når ut till idag? Exklusivt för Hud och Kosmetikmässan ger Aysha Jones, grundare av flertalet banbrytande initiativ inom mode- och skönhetsbranschen, en handfast och utmanande föreläsning med syfte att öka din synlighet och höras genom bruset - och på så sätt även öka din omsättning! Aysha Jones är belönad för både sitt entreprenörskap och aktivism och har hjälpt flera aktörer öka lönsamhet genom att arbeta aktivt med mångfald och inkludering inom företagandet.

   
 • 14:00 - 15:00 Nina Drake af Hagelsrum, Make Notion
  Vilket ansvar har du för de kosmetiska produkter du säljer? - Kan även du som salongsägare och återförsäljare få böter för felaktiga etiketter på de produkter du säljer? Detta är en kort men ögonöppnande föreläsning om det ansvar de olika aktörerna i skönhetsindustrin har. 
   
 • 15:30 - 16:30 Susanna Helgesen, distributör i estetiska branschen - Ny föreläsning!
  Trender inom estetiska branschen - Den estetiska branschen har växt och utvecklats lavinartat senaste decenniet men hur kommer branschen att kunna tackla en lågkonjunktur? Vad är det för drivkrafter och beteende som ligger bakom den starka tillväxten och varför finns det skäl att sitta lugnt i båten. Susanna Helgesen, fd finansanalytiker och numera passionerad egenföretagare inom den estetiska branschen, presenterar branschen ur ett ekonomiskt perspektiv och ger en spännande trendspaning inför framtiden.